Concentratie

 

Aandacht

Om te kunnen leren moet een kind zijn of haar aandacht kunnen richten en vasthouden. Sommige kinderen ondervinden moeilijkheden omdat zij hun aandacht niet goed, niet lang of niet intensief genoeg kunnen vasthouden.

 

Concentratieproblemen

Kinderen met concentratieproblemen hebben vaak een korte spanningsboog. Ze kunnen zich maar kort concentreren, zijn snel afgeleid en kunnen moeite hebben met efficiënt werken. Kinderen met concentratieproblemen hebben een grote kans een leerachterstand op te lopen. Daarnaast ontwikkelen zij vaak leerfrustraties waaruit motivatieproblemen en gedragsproblemen kunnen ontstaan.

 

Verbeteren van de concentratie

Kansrijk RT biedt voor deze kinderen begeleiding op maat. Het kind wordt geholpen bij het gericht leren werken. Het kind leert zich meer te focussen en leert de gecontroleerde aandacht te trainen.

 

Kansrijk RT helpt bij het verbeteren van de concentratie en de werkhouding, zodat het leren op school beter gaat. Daarnaast is de begeleiding gericht op het vergroten van het zelfvertrouwen en de leermotivatie van het kind.